Jávorkút és Lillafüred

Táv: 85 km. Szint: 1443 m. Nehézség: Nehéz.

Bükkzsércről indulunk a Völgyfő-ház irányába, felfelé a hegyre. A Pazsagi elágazásnál jobbra térünk, és egészen az Eger – Lillafüred 2505 sz. útig erdei aszfaltos úton tekerünk. A főútra kiérve jobbra fordulunk, és rögtön átlépjük a megyehatárt, innen egészen Bányahegyaljáig a főúton haladunk. Amikor elérjük az „Y” kereszteződést, megpihenünk, majd elindulunk felfelé a BNP őrházig. Jobbra tartunk Nagymező felé, de nem fordulunk el Bánkút irányába, hanem egyenesen továbbmegyünk a Jávorkút, Lassú-völgy elágazásig. 

Innen Jávorkút már nagyon közel van.  Érdemes felkeresni a büfét, ahol kiváló vadragu levest kínálnak. Kulacsainkat a forrásnál feltölthetjük friss hidegvízzel, majd folytatjuk az utunkat a Garadna-völgy felé, nagy gurulás következik.

A kisvasutat keresztezve jobbra fordulunk, és pár kilométer múlva megérkezünk Lillafüredre, ahol feltétlen nézzük meg a Szinva vízesést. Innen a főúton megyünk egészen a megyehatárig, a pazsagi elágazásig, ahol kijöttünk a főútra. Balra fordulunk, és az idefelé vezető úton visszatekerünk Bükkzsércre.

Javasolt kicsit hosszabb időt szánni a túránkra. 

A részvételhez email-ben (iroda@tekergo.eu) kérjen egyedi ajánlatot!