Bükkzsérc – Hór-völgyén keresztül Bükkszentkereszt – Bükkzsérc

Útvonal: Bükkzsérc – Hór-völgy – Hollóstető – Bükkszentkereszt – Hollóstető – Eger felé vezető főút, Pazsag – Völgyfő-ház – Bükkzsérc

Táv: 62 km. Szint: 936 m. Nehézség: Közepes.

A Hór-völgy Magyarország leghosszabb, 23 kilométeres völgye, mely a Bükki Nemzeti Park egyik gondosan ápolt és féltett kincse.

Utunk a vendégháztól indul Cserépfalu felé, a falu határától az új kerékpárúton tekerünk a Hór-völgy kapujáig, a Remete étteremig. Onnan a 23 km hosszú, gyönyörű, vadregényes úton haladunk, érintjük a Suba lyukat (ősember lelet) a Tebe-rétet, a Gyertyán-völgyi temetőt, majd hamarosan elérjük Hollóstetőt. Bükkszentkeresztre már közúton gurulunk le, itt ebédelhetünk, és felkereshetjük Gyuri bácsi gyógytea boltját is.

Ebéd után indulunk vissza Hollóstető felé, majd tovább Eger irányába a főúton, egészen a Pazsagi turistaházat jelző elágazásig. Itt balra fordulunk, és erdei aszfaltos úton haladunk végig jobbra tartva az oldalvölgyi elágazásig, majd balra fordulva a Völgyfő-ház felé, és visszagurulunk Bükkzsércre. 

A hosszú nap után csobbanhatunk a medencében, majd ha felfrissültünk, indulhat a grillparti és a jól megérdemelt pihenés.

A részvételhez email-ben (iroda@tekergo.eu) kérjen egyedi ajánlatot!