Répáshuta és a Hór-völgy

Táv: 48 km. Szint: 824 m. Nehézség: Közepes.

(Nem hosszú, de a terepviszonyok miatt kicsit nehezebb.)

A Hór-völgy Magyarország leghosszabb, 23 kilométeres völgye, mely a Bükki Nemzeti Park egyik gondosan ápolt és féltett kincse.

Utunk a vendégháztól indul Cserépfalu felé, a falu határától az új kerékpárúton tekerünk a völgy kapujáig, a Remete étteremig, ahol befordulunk a Hór-völgyébe. 23 km gyönyörű vadregényes úton haladunk, érintjük a Suba lyukat (ősember lelet) a Tebe rétet, a Gyertyán-völgyi temetőt.

Végigmegyünk az egész Hór-völgyön Hollóstetőig. Onnan az egri főúton megyünk Répáshuta elágazásig, betérünk a kb. 4-500 fő lakosú községbe, melynek közel fele szlovák nemzetiségűnek vallja magát. Érdemes itt megebédelni, megkóstolni a helyi ételeket.

Répáshutáról a kék négyzet, ill a zöld kerékpáros jelzésen haladunk a Balla-völgyön át (Balla barlang), majd visszatérünk a Hór-völgybe, ahol jobbrafordulva a hosszúvölgyi elágazásig megyünk. Itt ismét jobbra fordulunk, és egészen a pazsagi elágazásig hajtunk a kék kereszt jelzésen, majd balra fordulunk, és az oldalvölgyi elágazásig megyünk. Itt megint balra, a Völgyfő-ház felé vesszük az irányt, és hamarosan begurulunk vissza Bükkzsércre.

Gyönyörű túra egy jó ebéddel gazdagítva!

A részvételhez email-ben (iroda@tekergo.eu) kérjen egyedi ajánlatot!