3+1 kihagyhatatlan program a Bükkben szállásajánlóval

Sokszor eltelik a hétvége és megbánjuk, hogy nem indultunk el kirándulni vagy programozni a párunkkal vagy a családdal. Valljuk be, igazi élményeket nem a négy fal között szerzünk! Plusz, kimondottan fejtörést okozhat jó programokat találni. Ezt a program csokrot, akár több napra elosztva is ki lehet próbálni, amihez pedig ajánljuk szállásunkat az E-Tekergők Vendégházat (www.tekergo.eu) Bükkzsércen, ahonnan az összes program könnyedén megközelíthető:

#1. Szilvásvárad kisvasút & Fátyol vízesés & Pisztráng:

Már a cím is tükrözi ennek a programnak a sokszínűségét. Szuper program a családdal, gyerekekkel, nagyszülőkkel. Az erdei kisvasút 5km-en szállítja az utasait fel a Bükk vidék központi részén, és a végállomás a Gloriett tisztás. Javasolt visszafelé sétálva megtenni az utat, ami könnyedén teljesíthető kicsiknek és nagyoknak is egyaránt. A séta közben számos tisztást illetve a Fátyol vízesést is megtekinthetik az arra látogatók, ami kihagyhatatlan, ha az ember Szilvásváradon jár. Az út végén kellemesen elfáradva, több helyi étterem közül válogathatunk, ahol megkóstolhatjuk a helyi pisztráng különlegességeket.További részletek az erdei kisvasútról, menetrendről: https://www.szalajkaliget.hu/bemutatkozas/szilvasvaradi-programok-elmeny/allami-erdei-vasut-menetrendje

#2. Bükki Csillagda:

A Bükki Csillagda hazánkban egyedülálló lehetőségeket biztosít a csillagászati megfigyelések számára. Az épület tengerszint felett 635 méter magasságon helyezkedik el, így sokkal tisztább és élesebb képet mutatnak a csillagok, mintha az Alföldről néznénk őket. A Bükk, illetve a Bükk-fennsík hazánk legnagyobb átlagmagassággal rendelkező vidéke, amely adottsága – a terület kismértékű fényszennyezettségével együtt – különösen alkalmassá teszi az éjszakai észlelésekre. A látogatók komplex program keretén belül megtekinthetik a kiéllítást, a kupolát és megnézhetnek egy planetárium filmet. Időjárási viszonyoknak megfelelően csillagda éjszakai programokat is szervez távcsöves csillagászati bemutatókkal. A programokra előzetes jegyvásárlás kötelező. A tervezett éjszakai programjaink időpontjait folyamatosan frissítjük. A meghirdetett időpontok ITT találhatóak.

#3. Bogácsi Termálfürdő:

A bogácsi termálfürdő területén 11 medence – hat gyógyvizes, egy fedett élménymedence, egy fedett gyermekpancsoló, kettő gyermek- és egy úszómedence – várja a fürdőzőket a nyári és téli időszakban egyaránt. Igazi családias hangulat, tágas terek és kiegészítő szolgáltatások várják a fürdőbe látogatókat. További információ a fürdőről ezen a linken található:https://bogacsigyogyfurdo.hu/index.php/

#4. Lillafürdei Kilátó:

A kilátók királynőjének nevezett Zsófia kilátó mesébe illő, csodálatos panorámával várja látogatóit a Garadna és Szinva patak találkozásánál. 2022.08.23-án adták át a kilátót Lillafüreden, a távolság 1,8 km a szintkülönbség pedig 141 méter. A kilátó elkészítésével került fel az i-re a pont Lillafüredi látványosságok tekintetében. Aki nem járt ezen a mesebeli helyen, annak mindenképp át kell élnie és ki kell próbálnia a csónakázást a Hámori tavon, vagy megnéznie a Lillafüredi vízesést vagy József Attila szobrával díszített függőkertet. Ne hagyd ki ezt az élményt!

Foglalj szállást nálunk az E-Tekergők Vendégházban, Bükkzsércen. Családias, erdőszéli környezetben a dézsafürdőben vagy akár a szaunában üldögélve pihenheted ki és töétődhetsz a programok után. 

Szállásfoglalás ezen a linken: https://tekergo.eu/szobak/