Mit hozzak magammal a gyalogtúrára a Bükkbe?

 

 

A gyalogtúra lényege, hogy átmozgatjuk magunkat a friss levegőn, kütyüktől és zajtól mentes, mesébe illő környezetben töltődhetünk fel a Bükk hegyei között. 

Szuper kikapcsolódás pároknak, családoknak, munkahelyi közösségeknek. Egy gyalogtúra alkalmával összehozhatod a csapatot, tehát csapatépítésre is kiváló program. 

Vezetett gyalogtúráinkon bemutatjuk a Bükk hegység rejtelmeit, olyan túraútvonalakon haladunk, ahol számos látnivaló és csodálatos kilátás is elénk tárul. A gyalogtúráink különböző nehézségűek és távolságúak, így aki szeretne egy könnyebb és rövidebb távolságot kipróbálni elsőre, van rá lehetőség. A weboldalunkon feltüntettünk minden részletet, amit a gyalogtúráinkról tudni érdemes: nehézség, távolság, mikor indulnak a gyalogtúrák, célállomás, látnivalók, térkép a teljes útvonalról és jelentkezési lehetőség. Ezen a linken megtekintheted: https://tekergo.eu/gyalogtura-felsotarkany/

Többször felmerült a kérdés, hogy mit kell hozni egy gyalogtúrára és milyen öltözékben célszerű túrázni. Fontos, hogy időjárástól is függ természetesen, hogy mit viszünk magunkkal és milyen öltözékben indulunk el a gyalogtúrára. Minden esetben azonban ajánlott kényelmes hátizsák használata, ami könnyed mozgást biztosít, a végtagok szabadon mozoghatnak. Fontos! ne pakoljuk túl a hátizsákot sok felesleges “cipelni valóval” mert elronthatja a túra örömét, ha a hátunkat húzza a hátizsák és ezáltal kellemetlen élmény lesz a túrázás. A cipő kiválasztása is fontos szempont, a legmegfelelőbb kényelmes cipő, ami fogja a bokát is, legideálisabb a túrabakancs. 

Nézzük meg összesítve mire van szükség a túra során: 

  • időjárásnak megfelelő öltözet, esetleg esőkabát
  • kesztyű
  • kulacsban ivóvíz
  • sapka
  • napszemüveg
  • kényelmes cipő, túrabakancs
  • naptej

Akik mindenre fel akarnak készülni:

-elsősegély csomag (gyógyszerek, kötszer, sebtapasz, kálcium)

-rovar, kullancs, egyéb élősködök riasztására alkalmas szerek

-növényhatározó kiskönyv

 

A weboldalunkon található túranaptárban megtalálhatóak melyik napokon indulnak a gyalogtúráink. Mindegyik túraleírás végén megtalálod a jelentkezési űrlapot, amelyet ha kitöltesz tudsz venni a gyalogtúránkon. 

Több napos kikapcsolódást tervezel? Foglalj szállást az E-Tekergők Vendéházban, Bükkzsércen https://tekergo.eu/. Erdőszéli szállásunkon szaunázás vagy dézsafürdőzés közben fújhatod ki magad két túrázás közben, csapatépítésre és családi kikapcsolódásra egyaránt alkalmas időtöltés.

Várunk szeretettel!